År 4-6


torsdag 8 mars 2012

4A: Och vi läser vidare...

Hej klass 4A!

Nästa vecka, vecka 11, kommer vi att diskutera hur det var att arbeta med Vikingatiden. Vi summerar det vi lärt oss och utvärderar arbetsområdet. Därefter läser vi vidare i nästa SO-ämne: religion. 

Vi kommer att diskutera olika religioner utifrån vad som är gemensamt för dem. Exempelvis helig skrift, helig bok, riter, ceremonier, levnadsregler med mera. Vi kommer att göra en matris (en slags karta/mind-map) över de fem världsreligionerna och ha diskussioner om livsfrågor. Livsfrågor är exempelvis "Vad finns bortom stjärnorna?", "Vad händer efter döden?" och "Vad är meningen med livet?". Det är frågor som människor ställt i alla tider, i alla religioner och kulturer, och som också kan kallas "de eviga frågorna". Frågor som vi inte riktigt kan ge svar på. 

Fokus kommer sedan att övergå till kristendomen som en naturlig följd av att vi i historia avslutade med kristnandet av Sverige och de första kristna kungarna. Vi läser då lite djupare om kristendomen och fortsätter att utveckla våra förmågor att formulera frågor och besvara dem, att diskutera och reflektera (tänka till) samt att se vad kristendomen (religion) betyder för vårt moderna samhälle vi lever i idag. 

Ni kommer att få ett material av mig som vi använder under läsperioden och vi kommer också att läsa valda texter som hör ämnet till. 

Har ni frågor, hör av er!  

Mvh 
Viktoria Svensson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar