År 4-6


onsdag 17 oktober 2012

SO år 5: Finurliga frågor

Hej vårdnadshavare och elever i år 5!

Idag har vi tittat på BBC:s produktion Öknar som ingår i serien Planet Earth. Utöver att vi fick bekanta oss med olika öknar på vår jord, fick vi se bergsbockar som fajtades och kameler som åt snö.

Kanske reflekterade någon av er elever över att klimatet i en öken kan variera mellan 50 grader plus och 40 grader minus. Det är inget dålig temperaturskillnad för olika livsformer som djur och växter att anpassa (acklimatisera) sig till.

Läxa till tisdagen den 21 oktober är följande:
* Läs sidorna 24-29 i läroboken (repetition plus två nya sidor)
* Formulera (skriv) fem frågor och besvara dem

Vi har tränat på att formulera och skriva frågor på lektionen i måndags, jag skrev upp exempel på tavlan, och kanske skrev ni elever ner dem i era skrivböcker? Titta på hur du skriver en "bra" fråga och sträva nu efter att undvika ja/nej-frågor och frågor där du svarar med att endast namnge platser, växter och/eller djur.

Frågorna ska skriftligt formuleras och besvaras, använd datorn eller penna - du bestämmer! Tänk på dit skriftspråk, skriv på korrekt svenska och undvik internetsvenska som e (är), å (och), lr (eller) och så vidare. Låt en vuxen läsa igenom dina frågor när du är klar, och fråga mig om hjälp om du kör fast.

Vi ses i korridorerna!

Mvh
Viktoria

Bildkälla: http://a.rgbimg.com/cache1nvhyT/users/b/ba/barunpatro/300/mf6zg52.jpg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar