Hej!
Terminen går mot jullov och välförtjänt ledighet. Vi avslutar vårt laglydiga arbete på tisdag i nästa vecka med besök av kommunjurist Anders Eriksson. Han kommer att besvara frågor, berätta om sitt arbete och säkert berätta en och annan spännande historia...
Vi växlar redan nu över till historia och då den så kallade Vasatiden. Böcker har delats ut, samt en tidsaxel över tiotusen år så att vi kan förstå vad vi läst, vad vi läser om och vad vi ska läsa om i historia. Varje "tidsstopp" på tidsaxeln har en kortfattad textruta och en bild. Vasatiden inleder den svenska medeltiden och förutom kungar, hovdamer och dackefejder, kommer vi att läsa hur livet i Europa tedde sig och vilka skillnader i livsvillkor och livsstil som skiljde. Häxjakter, trolldom och annan skrock hinner vi förhoppningsvis också titta närmare på.
I läroboken är det sidorna 106-131 vi ska arbeta med. Som vanligt kommer traditionell undervisning att varvas med diskussioner, mindre hemuppgifter och eventuellt någon form av grupparbete. Eleverna får själva bestämma hur de vill redovisa de olika delarna i arbetsområdet.
De skönlitterära böckerna eleverna läst under hösten, och fortfarande läser, kommer förhoppningsvis att fylla en god mening nu när vi går in i den tid som böckerna utspelar sig i. Som komplement till läroböcker, skönlitterära böcker och muntliga reflektioner i klassrummet kan man titta på SVT:s Historieätarna, avsnitt Stormaktstiden. Även om det är den tid som kommer efter Vasatiden, kan eleverna få en behållning av programmets innehåll och koppla det till undervisningen.
Jag önskar en god avslutning på december med ett gott slut! Vi ses och hörs.
Mvh Viktoria
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar